Mijn bijbaan – Costumer care VvAA

Wie Thirsa Stoffer
Leeftijd 25
Studie derdejaars management in de zorg aan de Hogeschool van Utrecht
Bijbaan medewerker customer care bij VvAA
Aantal uren 24 uur per week
Verdiensten € 11,50 per uur

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: Herbert Wiggeman/DB

“Mijn studie is niet echt ‘medisch’, maar maakt van mij wel een soort zorgprofessional. Deze opleiding leidt studenten op tot professional achter de schermen in de zorg, waarbij de organisatorische kant van de gezondheidszorg centraal staat.

Momenteel volg ik een minor voeding en dat boeit me enorm. Misschien kan ik na mijn studie een rol gaan spelen in voedingsprojecten in achterstandswijken, waar vaak gezondheidsproblemen door overgewicht zijn.

Ik werk sinds november 2014 op de afdeling customer care op het hoofdkantoor van VvAA in Utrecht. Veel studenten hebben daar een bijbaan. De meesten volgen een studie in de zorg, maar er zijn ook studenten uit andere richtingen.

‘Ik vind het wel handig om ook de verzekeringskant te leren kennen’

We nemen contact op met de leden en inventariseren hun wensen op het gebied van de diverse producten die VvAA biedt. Vervolgens plannen we afspraken in bij de adviseurs van VvAA. ‘Bijbaners’ brengen zelf geen adviezen uit, tenzij ze, zoals ik, een certificaat Wft – Wet financieel toezicht – hebben behaald. Ik heb het Wft op het gebied van zorgverzekeringen.

Ik vind het wel handig om ook de ‘verzekeringskant’ van de zorgsector te leren kennen. Het is sowieso goed om werkervaring op te doen. Sommige studenten moeten er even inkomen op een afdeling zoals deze, maar door de informele sfeer verloopt dat heel soepel. Het is hard werken, maar wel in een jong en gezellig team.”

Delen