Bolide met zelfbeheersing

Hij ziet eruit als een racemonster. En met 650 pk is-ie dat natuurlijk ook. Maar heel bijzonder is, zo ontdekte autojournalist Bart van den Acker, dat de McLaren 650S zich met evenveel gemak gedraagt als een mak lammetje.

Tekst Bart van den Acker | Beeld: Sebastiaan Rozendaal

 

Is er een UFO geland? Als je de McLaren 650S zo ziet staan in het polderlandschap, schiet dat even door je hoofd. Eigenlijk past de supersportwagen niet in dit oer-Hollandse decor. Is-ie mooi? Hmm, ja én nee. Als het puur om vormgeving gaat, moet ik zeggen dat ik, ondanks wat overgestileerde details zoals de koplampen, wel spannender gelijnde auto’s ken. Een Ferrari 458 of de binnen-kort leverbare Lamborghini Huracàn bijvoorbeeld, is expressiever van vormgeving dan de McLaren. Ik krijg zelfs het idee dat ik de 650S bij wijze van spreken zelf had kunnen tekenen. In de trant van: zo ziet een supersportwagen eruit.
De deuren van de McLaren kunnen alleen naar boven toe open, wat natuurlijk niet echt ideaal is. Daarentegen zijn de stoelen wel fantastisch: deze kunnen op maat gemaakt worden. En zelfs de niet-op-maat-gemaakte-stoel in deze testauto zit heerlijk; alsof de carbon-kuip om me heen is gegóten. De zitpositie is perfect en het sportstuur ligt lekker in mijn handen. Applaus voor McLaren.

Lees verder (pdf).

07-2014p096-098

 

Delen