Catharina borgt dermatologie

Het Catharina Ziekenhuis gaat op het gebied van dermatologie samenwerken met het Maastricht UMC+. Daartoe hebben de ziekenhuizen op vrijdag 21 december een intentieverklaring getekend. Met de samenwerkling probeert het Catharina Ziekenhuis de continuïteit van zorg voor de dermatologische patiënten én de opleiding voor het specialisme dermatologie te waarborgen, na het vertrek van de dermatologen uit het ziekenhuis. Dat blijkt uit een door het ziekenhuis verstuurd persbericht.

Het Catharina Ziekenhuis heeft onlangs de toelatingsovereenkomst met de maatschap Dermatologie opgezegd. Na vertrek van de dermatologen wil het ziekenhuis zijn patiënten de beste specialistische zorg blijven bieden. Daarbij hoort de specialistische behandeling van oncologische aandoeningen van de huid. Ook wil het ziekenhuis zijn opleidingstaak blijven vervullen. Daarom heeft het Catharina Ziekenhuis de samenwerking gezocht met het Maastricht UMC+.

De intentie is dat dermatologen van het Maastricht UMC+ met ingang van 17 mei 2013 de taken van de maatschap in het Catharina Ziekenhuis overnemen. Zij gaan dan met een vast team in het ziekenhuis werken. Zo ontstaat een samenwerking tussen het Catharina Ziekenhuis en het Maastricht UMC+ waarin een ervaren en gespecialiseerde groep dermatologen op twee locaties werkzaam zal zijn. Volgens voorzitter Piet Batenburg van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis biedt de bundeling van krachten grote voordelen. “De continuïteit van zorg voor onze dermatologische patiënten is gewaarborgd. Zij kunnen rekenen op hoge kwaliteit van zorg met academische expertise.”

De dermatologen in het Catharina Ziekenhuis worden aangestuurd door Prof. Dr. Peter Steijlen, hoofd van de afdeling Dermatologie van het Maastricht UMC+. De keuze voor het Maastricht UMC+ als samenwerkingspartner ligt volgens het Catharinaziekenhuis voor de hand. Het Maastricht UMC+ verleent als academisch ziekenhuis voor een groot deel van Zuid-Nederland, inclusief Eindhoven, topreferente en topklinische zorg. In nauwe samenhang hiermee wordt klinisch onderwijs gegeven en wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen deze regio.

 

Delen