Collega’s Kleibeuker apetrots

André Vellinga, eigenaar van fysiotherapiepraktijk Vellinga Adfysio Heerenveen, is trots op de bronzen medaille van zijn collega Carien Kleibeuker, die in zijn praktijk werkzaam is als fysiotherapeut. “De wachtkamer zat bomvol patiënten en samen hebben we het succes van Carien gevierd. Ze heeft een echte topprestatie neergezet en we zijn ongelooflijk trots op haar.”

 

Volgens Vellinga kwam het succes van Kleibeuker niet uit de lucht vallen: “Dit was haar doel en daar is ze in geslaagd. Een podiumplaats was in deze wedstrijd ook het maximaal haalbare. Maar een Carien in opperbeste doen had in mijn ogen een nog betere tijd kunnen neerzetten.”

Vellinga verwacht niet dat Kleibeuker ooit nog een gouden plak op de Spelen zal kunnen behalen: “Ik denk niet dat ze nog een keer op de Spelen zal rijden, maar je weet het nooit. Ze rijdt puur op techniek en niet op kracht en met zo’n schaatsstijl kun je het in het topschaatsen behoorlijk lang volhouden.”

Vellinga is al met al blij dat de Spelen voor Kleibeuker erop zitten. “We hebben haar twee tot drie maanden moeten missen. We kijken uit naar dinsdag als Carien weer in de praktijk aan het werk gaat.”

Delen