Dam tot Damloop 2012

Een toptijd voor iedereen, dat was het doel van de 64 lopers (leden, collega’s en samenwerkingspartners van VvAA en AMREF) die voor AMREF Flying Doctors aan de 28ste Dam tot Damloop hebben meegedaan. Zowel voor het publiek als de lopers was het evenement op zondag 23 september een groot succes, vooral dankzij de fantastische sfeer, het heerlijke (loop)weer en uitstekende organisatie. 

De deelnemers uit het team AMREF Flying Doctors verzamelden zich in het Barbizon hotel, vlakbij de start. Iedere loper kreeg daar een wit herkenbaar shirt. Remko Klijn (VvAA) en Jacqueline Lampe (directeur  van AMREF Flying Doctors Nederland) onderstreepten aansluitend het belang van deze loop: een minimale sponsorbijdrage van € 250,- per deelnemer om mee te bouwen aan het gezondheidsnetwerk in Kenia.

Video
Ook VvAA lid en fysiotherapeut Michiel Zwart rende mee met de Damloop. Weliswaar niet als deelnemer, maar als filmer!  

 


Groot feest voor deelnemers en publiek
Na een enthousiaste wave gaf Ronald de Boer als ambassadeur voor ‘Spieren voor Spieren’ het startschot voor de 10 Engelse Mijl  (16,1 kilometer). Direct na de start werden de oren van de lopers getrakteerd op prikkelende muziek. De akoestiek van de IJ-tunnel leende zich daar prima voor. Dat was de opmaat voor een groots feest langs 250.000 toeschouwers en tientallen optredens van dj’s en diverse muziekgroepen. Als loper kwam je onderweg oren en ogen tekort. De finish in hartje Zaandam was ook drukbevolkt. Dat gaf de (brood)nodige vleugels om de laatste meters te overbruggen. In de zogeheten ‘Charity Zone’ waar AMREF Flying Doctors en VvAA een eigen plek had was alles rijkelijk aanwezig. Zo kon iedereen weer op krachten komen. Kortom, een pluim voor de organisatie!

Reacties van de deelnemers:

  • Alle lof voor Colette, Laura en Remko van de organisatie. Super sfeer. Dikke 10!
  • Ondanks mijn last-minute beslissing (en verslapen) was het wederom top georganiseerd en onvergetelijk.
  • Toporganisatie en toptijd!
  • Superdag om mee te maken en aan te raden aan alle soorten renners.
  • In één woord: fantastisch!
  • Goed geregeld, heerlijk gelopen, volgend jaar weer.

Uitslagen VvAA toppers en team AMREF Flying Docters
Van de ruim 460 goededoelenteams is het team AMREF Flying Docters op de 4e plek geëindigd. Een uitstekende prestatie! Achter de snelste VvAA loper Remko Klijn hebben ook de andere VvAA toppers hun beste beentje voor gezet.

Delen