De robot aait niet

Als de dogmonitor een piepje geeft, weet Nero dat er een hondenkoekje komt. Hij vangt het lekkertje feilloos op. Nero is soms verward als hij uw stem hoort uit de luidspreker van de dogmonitor. Dan rent hij naar de voordeur en weer terug naar het apparaat. U kunt overal vandaan toekijken via een videoverbinding op uw telefoon. Uw telefoon waarschuwt ook als Nero langdurig blaft.

Als u tijdens de lockdowns een huisdier hebt aangeschaft, komt u nu tijd tekort om ervoor te zorgen. De dogmonitors zijn daarom een hit (zie bijvoorbeeld furbo.com). U delegeert een deel van de zorg aan slimme elektronica. U wilt toch het beste voor uw hond.

Uw hond wordt zwaarder en u weet wat u daaraan moet doen. Maar u heeft het echt waanzinnig druk. U besluit een Wickedbone te kopen: een plastic bot dat zelfstandig over de vloer rolt tot vlak voor de neus van Nero en dan weer wegrolt (wickedbone.co.uk). Nero rent er natuurlijk achteraan, terwijl u na een snelle aai weer teruggaat naar uw laptop voor de volgende meeting.

‘Slimme elektronica wil het beste voor uw hond’

Uitlaten vindt u echt te veel werk. Fijn dat elektronicafabrikanten robots ontwerpen die dat van u over kunnen nemen. De Dog Nanny, nu nog een prototype, is een robotkarretje dat op één acculading honderd minuten buiten kan rijden, terwijl uw hond ernaast loopt. Nog makkelijker is de drone die het Chinese bedrijf DJI patenteerde, een van de grootste fabrikanten van drones. DJI heeft alle Chinese kennis over surveillance ingezet om uw hond een plezierig leven te geven. De drone volgt Nero vanuit de lucht. Zodra Nero zijn tevoren ingestelde territorium verlaat, grijpt de drone in. Hoe precies staat niet in het patent, maar er zijn halsbanden die ultrasone piepjes afgeven en andere signalen die Nero onprettig vindt. Dat is veel handiger dan roepen, fluiten of achter Nero aanrennen.

Delen