Directeur communicatie VUmc stapt op

Directeur communicatie Mariet Bolluijt van het VUmc heeft per 1 juni haar functie ter beschikking gesteld, meldt Skipr. Dit blijkt uit een intern schrijven van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

In het stuk wordt het vertrek van Bolluijt niet nader toegelicht, maar het heeft er alle schijn van dat haar vertrek samenhangt met het debacle rond het tv-programma 24 uur tussen leven en dood.  Donderdag bracht het ziekenhuis een intern onderzoek naar buiten waarin scherpe kritiek werd geuit op het optreden van de afdeling communicatie. De afdeling communicatie zou te veel op eigen houtje geopereerd hebben en onvoldoende oog gehad hebben voor de juridische en ethische implicaties van de tv-opnames. Na verschijnen van het kritische rapport wilde het ziekenhuis donderdag niet reageren op de vraag of het onderzoek ook personele consequenties had.

In de brief zegt bestuursvoorzitter Elmer Mulder het besluit van Bolluijt om op te stappen te respecteren. Bolluijt, die sinds 2000 leiding gaf aan de afdeling communicatie, wordt door de raad van bestuur bedankt voor haar inzet voor het VUmc. Bolluijts taken worden voorlopig waargenomen door teamcoördinatoren Maartje van Boekel en Marieke Schutte. Het VUmc heeft de woordvoering over het tv-debacle uitbesteed aan adviesbureau Berenschot.

Delen