Flauwgevallen

Op de oproep of er ooit tijdens uw vakantie een beroep op u is gedaan als zorgprofessional, kwamen tal van verhalen binnen. U leest ze hier in de reeks Dokter in de buurt?

Tekst:Sara Kuiper | Beeld: Tamar Smit

 

In de zomer van 2015 was ik op vakantie in Indonesië. Onderdeel van deze reis was een trip naar de vulkaan Bromo op het eiland Java. Samen met een vriendin was ik voor dag en dauw opgestaan om de zonsopkomst op de top van de Bromo te bekijken. Tijdens de eerste zonnestralen viel er naast ons een meisje flauw.

In al mijn gretigheid greep ik naar haar pols. Ik voelde niks

In al mijn gretigheid om enige medische bijstand te kunnen leveren, greep ik naar haar pols. Ik voelde niks. Een paar seconden gingen voorbij en ik voelde nog steeds niks. Totdat de vriendin mij erop attendeerde dat ik aan de pinkzijde van de pols op zoek was gegaan naar de pulsatie van de radialis…

Sara Kuiper, (22, vijfdejaars geneeskunde)

Delen