Eerstejaarsgevoel

Annelot Muntinga (22) is net gestart met de master technical medicine.

Op het moment van schrijven, is het nieuwe collegejaar net begonnen. Voor mij voelt het gek om weer te gaan studeren. Met de bachelor klinische technologie op zak heb ik me het afgelopen studiejaar fulltime ingezet als commissaris externe betrekkingen bij Variscopic, de studievereniging van klinische technologie. Dat betekent dus dat ik een jaar niet in de studiemodus heb gezeten. Dat ik nu weer vakken ga volgen, vind ik daarom best wel spannend. Voor mij voelt het een beetje als mijn eerste jaar, toen ik onwetend de faculteit binnen kwam lopen en dacht: wat doe ik hier? Iedereen zag eruit alsof ze precies wisten waar ze moesten zijn en wat er ging gebeuren, maar ik had geen idee. Nu, vier jaar later, heb ik weer datzelfde gevoel, maar dan als masterstudent.

‘Geen idee waar ik aan begonnen was’

Als ik nu terugkijk op mijn bachelor besef ik dat ik in het begin totaal geen idee had waar ik aan was begonnen. Ik volgde mijn vakken, maar wat kon ik er nou precies mee? Gelukkig kregen we steeds meer praktijkonderwijs, zoals zorgstages, en deden we projecten. In het derde jaar kwamen alle facetten van klinische technologie bij elkaar. De technische en de medische wereld werden toen voor mij één. Zo programmeerden we een zogenaamde ‘artefact detection’ op de intensive care; naar mijn mening het leukste vak van de bachelor. Tóen wist ik echt zeker dat ik op juiste plek zat. 

Dus heb jij nog geen idee wat je nu precies doet? Geen zorgen! Uiteindelijk valt het wel op zijn plaats. En hopelijk gebeurt dat dit jaar weer in de fysieke college-
banken. 

Delen