Expo – Arp: The Poetry of Forms

De Wolkenherder (1953) van de Duits- Franse kunstenaar Jean Arp is een van de bekendste werken in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Het beeld wordt momenteel gerestaureerd en wordt medio mei teruggeplaatst voor de tentoonstelling Arp: The Poetry of Forms.

Het is de eerste keer sinds Arps dood in 1966 dat er een grote overzichtstentoonstelling plaatsvindt van zijn werk.De kunstenaar werd in 1886 in Straatsburg als Hans Arp geboren. Zijn carrière begon hij als dichter en later werkte hij als schilder, beeldhouwer en graficus. Arp groeide uit tot een van de meest veelzijdige en invloedrijke kunstenaars van de Europese avant-garde.

Op de tentoonstelling tonen ruim tachtig werken de wisselwerking tussen beeldende kunst en poëzie. Tot Arps netwerk behoorde ook Theo van Doesburg, oprichter van De Stijl. Samen met hem werkte Arp aan het herontwerp van het interieur van amusementspaleis de Aubette in Straatsburg. Aan deze ontwerpen wordt in de expo apart aandacht besteed.

Arp: The Poetry of Forms – Kröller-Müller, 20 mei t/m 17 september. krollermuller.nl

 

Delen