Fietsgezin – Miriam Zwaal-Verhorst

Lactatiekundige Mirjam Zwaal-Verhorst (41) uit Utrecht met zoon David (10).

Tekst: Andrea Linschoten | Beeld: De Beeldredaktie/Diederik van der Laan

“Ik hou van fietsen, lekker in de buitenlucht en beter voor het milieu. Maar het kostte mij te veel tijd. Ik heb een eigen borstvoedingspraktijk en doe ook consulten in omliggende plaatsen. In plaats van een tweede auto heb ik afgelopen januari deze high speed e-bike gekocht. Dat scheelt mij tijd, nu kan ik per dag een consult extra doen. Het is heerlijk, zo veel kracht, vooral tegen de wind in of een brug op. Ik ga soms 45 km per uur.

‘Ik ga soms 45 km per uur’

Een helm is verplicht; ik heb een mooie besteld, speciaal voor de speedbike. Eerst was ik bang dat ik niet zo hard durfde, maar ik draai er mijn hand niet voor om. En het geeft echt de tijdwinst waar ik op hoopte.

Mijn man Eric en ik nemen de speedbike om de beurt mee als we met een van de kinderen (ook nog Casper van 8 en Quinten van 6) meefietsen naar een sportclub. Op lange rustige stukken duw ik hen of hangen ze aan mijn arm. Als ik een kind heb weggebracht, ga ik tussendoor gewoon naar huis. Vooral terug, zonder kind, gaat dat nog sneller. De kinderen vinden het heel vet en stoer. Regelmatig breken vader en zoon een snelheidsrecord.”

Meer fietsgezinnen vindt u hier.

Delen