Fijne vakantie

Welgeteld een dag na de negatieve berichtgeving over Co-med Waalwijk volgt een al even negatief bericht over Co-med Enschede. In beide gevallen geeft het bedrijf vakantie op als reden voor de (tijdelijke) praktijksluiting.

Maar er is een verschil. Aan de praktijk in Waalwijk is één waarnemend huisarts verbonden. In de Enschedese praktijk zijn het er volgens het nieuwsbericht van Tubantia drie (volgens de website comedenschede.nl één vaste waarneemhuisarts ‘s maandags en een team waarnemende huisartsen op wisselende dagen.) Maar hoeveel het er ook zijn, ze zijn in ieder geval allemaal tegelijk op vakantie. En dat is wel een érg ongelukkige actie voor een bedrijf dat toch al zo onder vuur ligt wegens continuïteitsproblemen.

“Moeten jullie nu echt alle drie tegelijk?”

Volgens de berichtgeving zijn met de zorgverzekeraar ‘goede afspraken’ gemaakt over de vervanging tijdens die drievoudige vakantie. Er zijn inderdaad afspraken met Dagwaarneming Enschede. Maar toch had de vraag ‘Moeten jullie nu echt alle drie tegelijk?’ wel gesteld mogen worden.

Afgezien daarvan zegt de gang van zaken ook iets over die huisartsen zelf. Dat die het geen probleem vinden om gewoon tegelijk op vakantie te gaan zonder zich te bekommeren om hun patiënten en de andere huisartsen in het werkgebied, past niet echt bij het beeld dat we hebben van een huisarts.

Delen