Mijn passie: filmpjes met humor

mijn passie / Mondhygiënist en vijfdejaarsstudent tandheelkunde Walia Ghiasi toont op Instagram met humor de 'dagelijkse dingetjes' op het ACTA

Omdat op de opleiding iedereen toch wel heel serieus is en studenten veel stress ervaren, leek het mondhygiënist en vijfdejaarsstudent tandheelkunde Walia Ghiasi (29) een “supertof idee om de dagelijkse dingetjes op het ACTA met humor te delen en te laten zien dat de studie ook gewoon heel leuk is.” Wat hielp: haar partner kan goed filmpjes bewerken. “Dat deed hij altijd als we terugkwamen van vakantie.” Na hun bruiloft vorig jaar besloten ze samen het Instagramaccount @dentistsinprogress te beginnen. “Hierop delen we educatieve tandheelkundige content met humor. We hopen hier echt een dental community mee op te bouwen.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Beeld De Beeldredaktie/Marcel Okhuizen

Een van de eerste filmpjes over een dag uit het leven van een tandheelkundestudent viel al meteen goed in de smaak. “De content en het script bedenken we altijd samen. Verder hou ik me bezig met het plannen van de filmmomenten, met de locatie en de rolverdeling onder de acteurs. Én ik acteer zelf ook in de filmpjes, daar ligt vooral mijn passie.”

‘We halen vooral inspiratie uit de praktijk’

Rondom de selectieperiode kreeg Walia heel veel reacties en DM’s van scholieren die graag tandheelkunde willen doen. “Toen realiseerde ik me dat we met dentistsinprogress ook een inspiratie voor scholieren kunnen zijn, en dat geeft veel voldoening. Als ik op die leeftijd tandheel­kundestudenten zo makkelijk had kunnen benaderen, had ik dat echt heel fijn gevonden.”

Voor de filmpjes haalt het koppel vooral veel inspiratie uit de praktijken waar ze beiden nu naast hun studie als mond­hygiënist werken. “Bijvoorbeeld dat we de naam van de patiënt weleens vergeten bij het ophalen uit de wachtkamer.”

Tijdens een drukke tentamenperiode steken ze wat minder tijd in content voor hun Insta-account. “Dan delen we alleen een aantal quizvraagjes in de story, over wat we op dat moment aan het leren zijn. Wat het leren weer wat leuker maakt!”

Delen