GB – Schotse drums

Ziekenhuisapotheker Stephan Levering (50) verruilde zijn elektrische gitaar voor Schotse drums.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Nout Steenkamp

 

“Tijdens onze gezinsvakanties bezochten we steeds een ander deel van het Verenigd Koninkrijk. In Schotland raakte mijn oudste zoon Bart in de ban van de doedelzak. Eenmaal terug ging hij in Nijmegen bij een doedelzakband spelen. Daar zochten ze ook drummers. Ik had jarenlang in rockbands gespeeld, weliswaar gitaar, maar het bijzondere Scottish drumming – niet te vergelijken met fanfaredrummen – trok me wel. Ik leerde snel en van het een kwam het ander. Inmiddels ben ik drummer bij de Venlo Caledonian Pipe Band en winnen we competities. Afgelopen zomer werden we vijfde, als enige niet-Schotse band van 23 deelnemers, op de European Championships in Schotland. We repeteren wekelijks, acht drummers en veertien pipers, eerst apart van elkaar en dan samen. Versterkers zijn niet nodig, oordoppen wel.”

Delen