-
Volg ons ook via facebook
-
Laatste blogs
- Frank van Wijck: Prioriteiten
- Ignace Schretlen: De verboden postzegel
- Frank van Wijck: Onderzoek en praktijk
- Frank van Wijck: Samenhang
- Bram Vermeer: Geef ons toegang
- Frank van Wijck: Veranderde huisarts/veranderde patiënt
Tip de redactie
Heeft u een onderwerp dat wij in Arts en Auto kunnen opnemen? Of wilt u bijvoorbeeld bij ons bloggen? Neem dan contact met ons op!
Geen oplossing
Frank van Wijck is medisch journalist en houdt als freelancer op maandag, woensdag en vrijdag een weblog bij op de website van Arts en Auto. Lees alle artikelen van Frank van Wijck
Chris Oomen, de voormalige bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW, stelt voor leegstaande ziekenhuisgebouwen in te richten als Covid-ziekenhuizen. De vraag hoeveel leegstaande ziekenhuizen we in ons land – buiten het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht – hebben, laat hij onbeantwoord. Maar dat is niet het enige probleem met zijn voorstel.
Voor het inrichten van die Covid-ziekenhuizen zijn zorgprofessionals nodig. Zitten op dit moment talloze werkloze zorgprofessionals thuis te wachten op de opening van een Covid-ziekenhuis, zodat ze eindelijk aan het werk kunnen? Nee. Een groep gepensioneerden die weer aan het werk wil, zoals Oomen stelt, is er mogelijk wel. Maar als die meteen aan het werk zouden kunnen in een Covid-ziekenhuis, kunnen ze nu ook in de bestaande ziekenhuizen al genoeg doen om de daar snel oplopende druk te verlichten.
Daarnaast is er nog een ander probleem. Veel van de mensen die al zijn gevaccineerd maar die nu toch met Covid-19 in het ziekenhuis liggen, hebben ook andere gezondheidsklachten. Ze zijn kortom niet alleen maar Covid-19-patiënten. Zo’n Covid-ziekenhuis zou dus moeten beschikken over alle faciliteiten die een gewoon ziekenhuis ook heeft om deze patiënten de volledige zorg te kunnen bieden waarom hun situatie vraagt. Het zou dus feitelijk een gewoon ziekenhuis moeten zijn. En daarvan hebben we er al genoeg, dat is het probleem niet.
Delen:
Gerelateerde artikelen: