Getipte fietsroutes – Ada van Schaik

Een oproep in Arts en Auto om uw fietstips in te sturen, resulteerde ook dit jaar weer in een grote diversiteit aan reacties. Zes favoriete fietsroutes, aflevering twee: Ada van Schaik en het Sella-rondje in de Dolomieten.

Tekst: Monique Bowman

Ada van Schaik (58, oefentherapeut Cesar) heeft al vele landen in Europa vanaf het fietszadel bekeken.

“Met mijn man fiets ik al zolang als ik hem ken. Ik heb hem in 1981 ontmoet in Zuidwest-Engeland toen we daar allebei op fietsvakantie waren: een rondje Engeland vanaf Bath via de kust naar Land’s End, en langs de zuidkust terug naar Londen. Prachtig rondje! Je hebt wel goede versnellingen nodig, want die Engelsen houden wel van korte, steile klimmetjes.

Eind jaren tachtig gingen we met groepsreizen naar onder meer Corsica (geweldig fietseiland) en de Alpen. Een van de mooiste fietsbestemmingen vind ik de Dolomieten, en dan vooral het Sella-rondje: vanuit Canazei omhoog de Passo Sella op en via de Passo Gardena en de Campolongo naar de Passo Pordoi. Enorme pieken, ruige rotsen en groene weiden met de mooiste bloemen. Deze zomer ga ik met mijn man de Maratona dles Dolomites fietsen, 135 km op één dag met héél veel hoogtemeters. Wat kijk ik daarnaar uit, heerlijk!”

  • Andere afleveringen in deze reeks leest u na publicatie hier.

 

Delen