Goede balans

 

Jessie Stroek (23) is derdejaars ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en masterstudent Human Movement Science aan de UvA

 

Misschien ken je het wel. Tijdens je opleiding doe je veel wetenschappelijke kennis op, maar hoe je die in de praktijk kunt toepassen, weet je niet precies. Dit had ik tijdens mijn bachelor bewegingswetenschappen. Superinteressante studie, maar ik wilde ook graag zelf cliënten behandelen. Maar hoe en wat? Ik had geen idee.

Totdat ik er toevallig achter kwam wat ergotherapie inhield. Precies iets voor mij! Ik wilde niet stoppen met bewegingswetenschappen, dus besloot ik beide te gaan doen. Zo kon ik wetenschappelijke kennis blijven opdoen, maar ook uiteindelijk cliënten behandelen.

Ervaring doe ik nu op in een verzorgingstehuis

Ik begon aan de opleiding ergotherapie in Nijmegen, terwijl ik nog één vak van de bachelor bewegingswetenschappen moest halen. Het plan was om me, na het afronden van de bachelor, helemaal te richten op ergotherapie. Maar ik merkte al snel dat ik bij deze studie dan weer het opdoen van nieuwe wetenschappelijke kennis miste. Daarom heb ik ervoor gekozen de eenjarige master Human Movement Science te gaan volgen naast mijn opleiding ergotherapie. Wel verspreid over meerdere jaren, want mijn prioriteit ligt nog steeds bij ergotherapie.

Ik probeer ook op andere manieren een goede balans te vinden tussen theorie en praktijk. Bijvoorbeeld door af en toe via-via een meeloopdag te regelen. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar werk dat enigszins aansluit bij mijn opleiding. Al lange tijd werk ik in een verzorgingstehuis. Hier doe ik ervaring op met verschillende doelgroepen. Ik heb die combinatie echt nodig: stof uit de boeken én leren van de praktijk.

 

Delen