Indecent proposal

Interuniversitair centrum Sioo en managementbureau Boer & Croon concluderen uit onderzoek onder ziekenhuisbestuurders, toezichthouders en headhunters dat het steeds moeilijker wordt om geschikte ziekenhuisbestuurders te vinden. Een anonieme ziekenhuisbestuurder zegt in één adem dat je niet moet willen werken voor je inkomen én dat de Wet Normering Topinkomens een belediging is voor de complexiteit van het vak als bestuurder. Headhunter Freek Mulder (Holtrop Ravesloot & Partners) vindt het zelfs ‘haast een indecent proposal’ om een bestuurder te vragen voor het maximum van een ministerssalaris.

Dat ministerssalaris is 181.000 euro en voor dat bedrag blijken tot op heden nog heel goed ministers te vinden te zijn. Zelfs aan staatssecretarissen is geen gebrek, en die doen het nog voor minder dan ministers. Net als ziekenhuisbestuurders sturen deze ministers en staatssecretarissen grote, complexe organisaties aan. Ze doen het ervoor.

Is bestuurder worden van een ziekenhuis voor € 181.000,- een indecent proposal

Nu is het begrijpelijk dat zittende bestuurders niet staan te trappelen om hun bezoldiging verplicht af te bouwen tot maximaal 181.000 euro. Je went aan een bepaald inkomen en je went er ook snel aan om er je levensstijl daarop in te richten. Maar stel nu eens dat je een jaar of 35 bent en dat je na je eerste succesvolle schreden op het carrièrepad toe bent aan je eerste grote bestuursfunctie. Is bestuurder worden van een ziekenhuis – een bedrijf in een complexe en uitdagende transitieperiode – voor 181.000 euro dan een indecent proposal? Volgens mij is het an offer you can’t refuse om zonder historische bagage – en dus zonder de continuïteit van de organisatie voorop te stellen die aan zittende bestuurders wel kan kleven – die transitie vorm te geven.

Misschien is dit dus wel hét moment om eens fors de bezem te halen door het ziekenhuisbestuurderslandschap.

Delen