Alle beetjes helpen – Kleren genoeg

‘Hoe levert u een bijdrage aan een duurzame wereld?’, vroeg Arts en Auto de lezers. De redactie kreeg enthousiaste reacties uit alle hoeken van het land. Niet je hele leven omgooien, maar steeds iets kleins veranderen, lijkt het motto. “Hou je leven fijn, maar kijk kritisch naar wat je anders kunt doen.” In deze reeks vertellen lezers hoe zij dat aanpakken. Wie weet raakt u geïnspireerd.

Tekst: Andrea Linschoten

 

Diëtiste Konnie Crielaard (62) uit Dordrecht besloot een half jaar geleden om een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen. “Ik vroeg me af waarom ik toch steeds weer kleren kocht, terwijl ik genoeg heb. Ik had er geen goed gevoel meer bij. Om het vol te houden, schrijf ik elke week een blog (stopshopwoman.nl) over verleiding, duurzaamheid, sale, lege winkelstraten, webshops, tweedehandsmarkt, de inhoud van mijn kledingkast en waarom shoppen zo verslavend is. Ik krijg veel input van anderen, kennelijk is het een onderwerp dat aanspreekt.

Voor het schrijven van mijn blog ‘Kritisch op de kledingindustrie’ kwam ik erachter welke misstanden er nog bestaan in deze industrie en hoe weinig aandacht hiervoor in de media is.” Crielaard houdt het tot nu toe goed vol. Alleen voor de bruiloft van haar dochter kocht ze een nieuwe jurk. “In tweedehands kledingzaken kon ik voor een feestjurk niet slagen.”

Meer artikelen uit deze reeks vindt u bij alle beetjes helpen

 

Delen