Liefde, warmte en koestering

De deadline voor dit redactioneel nadert en ik heb te veel onderwerpen die zich aan me opdringen. De schrijver die daar niet uit kan kiezen, heeft een probleem, heeft men mij ooit geleerd en dat klopt. Want zo’n schrijfsel gaat in de regel nergens heen. Ik moet dus kiezen, maar dat wil vandaag niet lukken. Zo staat dit nummer traditiegetrouw (deels) in het teken van wonen. Voor mij altijd een trigger richting ambivalente gevoelens. Het leukste nummer van het jaar, maar het confronteert me steeds opnieuw met het gegeven dat zo velen op deze planeet niet de luxe kennen van het hebben van een veilig ‘thuis’. Deze dagen helaas weer uiterst actueel vanwege de gevolgen van natuurrampen als orkanen en aardbevingen. Om nog maar te zwijgen over alle mensen die op drift zijn vanwege honger of oorlogsgeweld. Tegen die achtergrond denk ik dan toch: lekker belangrijk zo’n gezellig tiny house.

Tegen die achtergrond denk ik dan toch: lekker belangrijk

In de categorie minder-luchtige onderwerpen die zich vandaag opdringen en zich via associatief denken een weg banen richting dit redactioneel, denk ik ook aan Eberhard van der Laan en zijn gezin. Prachtige ambtswoning in Amsterdam, maar wat heeft een mens eraan als geen dokter je gezond kan maken? Een aantal keren had ik, destijds als vertegenwoordiger van het Nederlandse journaille, het voorrecht deze burgervader te ontmoeten. We spraken onder meer over terrorismedreiging rond een bijeenkomst in de stad. Ik trof in Van der Laan de allersterkste bondgenoot; warme betrokkenheid en daadkracht, samengebald in een echte rots in de branding.

U merkt het; ik heb vandaag de neiging te somberen en heb dus per direct behoefte aan liefde, warmte en koestering. In groothandelverpakking welteverstaan. Aan warme dekentjes en saamhorigheid. Dat treft, want op de redactie zijn wij druk met Arts en Auto LIVE, dat op zaterdag 25 november plaatsvindt op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Zelfs bij slecht weer wordt het de ‘warmste’ dag van het jaar voor u, uw gezin, collega’s en/of andere introducés. Reserveer tickets via artsenauto.nl/live en kom met ons genieten van het goede in het leven. Quality Time met twee kapitalen. Daar moeten we het van hebben. Vooral op donkere dagen. En zo ging dit schrijfsel toch nog ergens heen.

 

Delen