LIVE 2017

Op 25 november is het zover; Arts en Auto LIVE, op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Wie op 6 juni 2015 aanwezig was tijdens de eerste editie van dit lezersevenement, zal de wintereditie  zeker niet aan zich voorbij willen laten gaan. Dat treft, want de kaartverkoop is gestart. Voor de eerste duizend boekers staat bovendien een goodiebag klaar. Zorg dus dat u erbij bent en geniet van 11.00 uur tot 20.00 uur met het hele gezin van ons programma, waarin ontspanning, inspanning en lifestyle centraal staan.

Kaarten bestellen

U kunt nú uw entreekaarten voor deze dag bestellen. Klik op de knop en bestel!

Entreeprijzen

  • VvAA-lid (boeker) en partner of 1ste introducé € 12,50,- p.p.
  • Introducés (2de t/m 9de introducé) € 17,50,- p.p.
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Studentleden € 5,- p.p.

Openingstijden

  • 11.00 uur tot 20.00 uur

Facebook en nieuwsbrief

  • Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Arts en Auto LIVE? abonneer u dan op onze wekelijkse nieuwsbrief
  • Actief op facebook? Volg ons dan via onze speciale Arts en Auto LIVE-pagina, deel het evenement met uw collega’s en zie welke collega’s er nog meer komen

Shoppen & proeven

Of u nu op zoek bent naar Sinterklaas- en kerstcadeaus of alvast delicatessen en lekkernijen voor de decembermaand wilt inslaan: bij tal van stands en in de landgoedschuren kunt u inkopen voor de feestdagen doen. Van vazen, vesten en plaids tot bonbons, wijnen (waaronder alcoholvrije) en olijfoliën: wij zorgen voor een breed en verrassend aanbod met voor elk wat wils. En natuurlijk valt er hier en daar iets te proeven.

Kinderen

Uiteraard zorgt de redactie ervoor dat niet alleen volwassenen een heerlijk ontspannen dag beleven op Mariënwaerdt. Net als tijdens de zomereditie is ook aan uw kinderen gedacht. Zo kunnen zij op een circuit rondrijden in diverse mini-auto’s van bekende automerken (en misschien zelfs zo’n auto winnen), of zich vermaken op de ijsbaan die op het landgoed zal verrijzen en waar schaatsen in alle maten te leen zijn. Maar daarmee houdt het niet op. Ondernemende kids kunnen helpen bij diverse demonstraties of vermaken zich – uiteraard onder deskundige begeleiding – op de boogschietbaan aan de rand van het evenemententerrein. Wie liever deelneemt aan een schaatsclinic van sportcommentator en oud-langebaanschaatser Erben Wennemars, meldt zich op de ijsbaan en voor wie daarvoor nog te klein is, staat een team van gediplomeerde begeleiders uit de kinderopvang klaar in het koetshuis van de baron en barones. Want daar is tijdens de wintereditie de kinderopvang gevestigd. Uw (klein)kinderen tot 18 jaar bezoeken het evenement helemaal gratis.

Virtueel skiën

In onze ReisTent kunt u terecht voor inspiratie en informatie, of het nu gaat om een ontspannen gezinsvakantie, avontuurlijk kinderkamp, exclusieve rondreis of weekendje weg in een mooie stad. En wilt u alvast in wintersportsferen komen? Wie durft, kan dankzij een VR-bril alvast virtueel een afdaling maken.

 

Talks

Ook bij de wintereditie hebben we gezorgd voor bijzondere gastsprekers, die u in en vanuit de Hoge Schuur op het terrein zullen voorzien van korte overpeinzingen rond het thema ‘Grenzen verleggen’. We houden de spanning er graag nog even in, maar kunnen wel alvast melden dat oud-schaatskampioen Erben Wennemars diverse ‘talks’ zal verzorgen en ook chirurg-vlieger Marck Haerkens aanwezig zal zijn. Laatstgenoemde zal behalve een verhaal, bij geschikt weer, ook een aantal helikoptervluchten verzorgen vanaf de helikopterlandingsplaats op Mariënwaerdt. Onder de bezoekers wordt een rondvlucht verloot. Misschien ziet u uw collega’s dan wel vanuit de lucht.

Judy Boyt

Lezers met een passie voor natuur en dieren krijgen de gelegenheid Judy Boyt te ontmoeten. Deze Britse beeldhouwer, lid van de Royal British Sculptors, is in het Verenigd Koninkrijk onder meer bekend vanwege haar imposantebronzen paarden in de Londense City en Liverpools Albert Dock. Liefhebbers van Boyts levensechte dierenbeelden kunnen op Mariënwaerdt niet alleen enkele van haar werkschetsen en beelden bekijken, maar de kunstenaar ter plekke ook aan het werk zien.

Auto’s

Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een enorme tent rondom het thema Auto, met daarin vanzelfsprekend veel aandacht voor ‘groen rijden’. Zo tonen diverse merken – zoals Tesla – hun laatste modellen en geeft een team van de TU Eindhoven acte de présence met de Luna, een auto vervaardigd van biobased materialen zoals vlascomposieten en PLA-plastics van suikerbieten. En misschien wilt u uw eigen klassieker wel laten vereeuwigen door een kunstenaar die is gespecialiseerd in auto- schilderijen. Heeft u niet zoveel met auto’s, maar meer met reizen? Niet ver van de ‘AutoTent’ vindt u een prachtig ingerichte ‘ReisTent’, waar u zich door tal van specialisten kunt laten informeren en kunt profiteren van speciaal voor deze dag samengestelde exclusieve aanbiedingen.

Desk bikes & Tiny houses

Net als auto’s, reizen en eten & drinken vormt ook wonen een belangrijk thema in Arts en Auto. Evenals in juni 2015 richten we ook deze editie weer – samen met merken die u geregeld aantreft in onze woonrubrieken – een fraaie Woon/werkschuur in. Hier treft u onder meer onze vaste medewerker Jordy de Reus, die u deze dag graag vrijblijvend van woonadvies voorziet. Neemt u dus vooral een plattegrond en foto’s van uw huis mee. En u kunt in gesprek met cardioloog Leonard Hofstra, een pleitbezorger van het ‘staande spreekuur’ en enthousiast gebruiker van een ‘desk bike’. Natuurlijk staat er één klaar, zodat u zo’n bureaufiets zelf eens kunt uitproberen. Of misschien wilt u zich laten informeren in een Tiny House over de laatste stand van zaken op dit gebied.

Frénk van der Linden

Foto: Ben KleynOok tijdens de wintereditie staan er weer inspirerende en boeiende sprekers op het programma. Een bospad voert u naar de ‘Talkschuur’, waar u kunt luisteren naar sprekers als oud-schaatser Erben Wennemars en chirurg-vlieger Marck Haerkens die hun visie geven op het onderwerp ‘Grenzen verleggen’. Gedurende de dag kunt u hier verder genieten van boeiende interviews onder leiding van de bekende journalist /schrijver/ televisiemaker Frénk van der Linden. Wie hij aan de tand gaat voelen, houden we nog even geheim.

 

RIJKS, Masters of the Golden Age

U kunt deze zaterdag met eigen ogen de 35 kg wegende Limited Edition aanschouwen van het boek RIJKS, Masters of the Golden Age, een baanbrekende kunstuitgave van Marcel Wanders en diens indrukwekkende eerbetoon aan de 17de-eeuwse Nederlandse meesterwerken uit de prestigieuze Eregalerij van het Rijksmuseum. U hoort het verhaal achter Wanders’ bijzondere project en kunt desgewenst de Limited Edition aanschaffen (prijs € 6.500,-, inclusief een speciaal ontworpen boekstandaard, beschermhoes en Behind the Scenes-boek), of kiezen voor een kleinere uitgave (de Unlimited Edition, formaat koffietafelboek, 5 kg, 600 pagina’s, € 125,-).

Wonen

Wonen is structureel een belangrijk thema in Arts en Auto. En onze woonrubrieken worden enorm gewaardeerd en goed gelezen, blijkt uit de reacties die op de redactie binnenkomen. Uiteraard ontbreekt op Mariënwaerdt architectonisch ontwerper Jordy de Reus niet, die u sinds dit jaar in het tijdschrift van woonadvies voorziet. Bekende woonmerken zijn ook aanwezig en u kunt zich vergapen aan de nieuwste woontrend, tiny houses want op het terrein is een modelwoning aanwezig. Voor wie vooral wil woonshoppen: aan aanbieders van woonaccessoires geen gebrek. En natuurlijk zorgen zij voor mooie ledenaanbiedingen.

En nog veel meer

Behalve bovenbeschreven activiteiten gebeurt er nog veel meer tijdens Arts en Auto LIVE, want ook de reis- en culinaire rubrieken komen op Mariënwaerdt tot leven op 25 november. Maar daarover later meer. Hou voor informatie ook het tijdschrift en deze website in het vizier.

Eerdere berichtgeving over Arts en Auto LIVE 2017 vindt u hier.

Bekijk ook de sfeerimpressie van de vorige editie van Arts en Auto LIVE