LIVE – Exclusief: Het Geheim van de Meester

Auteur Mark Zegeling presenteert exclusief op Arts en Auto LIVE het boek Het Geheim van de Meester, naar het gelijknamige televisieprogramma van AVROTROS. Een team van experts ontrafelde daarin met behulp van röntgenonderzoek, infraroodopnamen, verfmonsters en klassiek speurwerk de spraakmakende ontstaansgeschiedenis achter veertien meesterwerken.

De uitkomsten van het technisch onderzoek hebben tot spectaculaire reconstructies geleid, waarvan enkele schilderijen en röntgenfoto’s exclusief op Arts en Auto LIVE worden getoond.

Onder de lagen verf en vernis

Voor ‘Het Geheim van de Meester’ is met moderne technieken onder de lagen verf en vernis gekeken van schilderijen van onder andere Rembrandt, Rubens, Carel Fabritius, Frans Hals en Vermeer. Het Meisje met de Parel draagt bijvoorbeeld helemaal geen parel, maar wat dan wel? Waarom zie je Vincent van Gogh nooit lachend op een zelfportret staan? Is DNA-onderzoek eigenlijk mogelijk op een haar van Rembrandt? Wat heeft Mondriaan met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen?  Waaraan dacht de muze van Carel Willink tijdens het poseren?  En was Jheronimus Bosch een genie of onder invloed van drugs? Het Geheim van de Meester is tijdens Arts en Auto LIVE verkrijgbaar voor € 34,95.

The Gold Edition

Er is ook een Limited Edition in een oplage van slechts 1 exemplaar gemaakt, waarvan de cover door Juwelier Steltman uit Den Haag is bekleed met 23 karaat bladgoud, afgezet met 18 karaat gouden platen en 15 parels, als een artistieke verbeelding van het Meisje met de Parel. Op Arts en Auto LIVE zal de auteur iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van The Gold Edition, die met een prijs van € 49.034,95 euro het meest exclusieve en duurste boek van 2017 is.

KLM-huisjes

Mark Zegeling biedt tijdens het event ook zijn meest recente uitgave van het koffietafelboek Sterke Verhalen, alle Geheimen achter de Gevels van de KLM-huisjes aan (€ 34,95), en een Limited Edition van dit boek, met een kaft van echt porselein, gemaakt door Royal Delft (€ 240,-). In zijn stand zullen ook de meest exclusieve collectors items van de KLM-serie worden vertoond waaronder een Delfts blauwe replica van Paleis het Loo (met een waarde van €16.000,-), het Concertgebouw, het Scheepvaartmuseum en het Paleis op de Dam.

Voor meer informatie: www.geheimvdmeester.nl

VvAA-lid en nog geen kaarten?
Bestel ze op Arts en Auto LIVE

Delen