Lotje & co ook voor zorgprofessional

Bladenmaker Veronique Werz (44) heeft een meervoudig complex gehandicapte zoon. Daardoor kent zij de uitdagingen en ervaringen van ouders met zorgintensieve kinderen. Voor die doelgroep richtte zij bijna drie jaar geleden het succesvolle kwartaaltijdschrift Lotje&co op. Zware thema’s worden niet uit de weg gegaan, maar het blad focust vooral op wat je nog wel allemaal als gezin kunt doen. “Ik wilde een wegwijzer en platform maken voor gezinnen die allemaal het gevoel kennen er soms alleen voor te staan.” 

Toen Teun in juni 2000 vier maanden oud was, is hij gereanimeerd uit een wiegendood. Mijn man en ik waren vanaf dat moment een half jaar lang bijna fulltime in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te vinden. Hierna kregen wij een ander kind mee terug naar huis. Teun sliep of huilde alleen nog maar en dan vooral dat laatste. We kwamen in een nieuwe, voor ons totaal onbekende situatie terecht en we werden geconfronteerd met allerlei vragen, problemen en uitdagingen.

We hebben een speciale crèche ge-regeld en vonden via een advertentie in Arts en Auto een toegewijde oppas met een medische achtergrond. Zij en een andere lieve dame hebben het mogelijk gemaakt dat wij de afgelopen twaalf jaar keuzes hebben kunnen maken die bij ons passen. Keuzes die te maken hadden met de kwaliteit van leven van Teun, maar ook met ons eigen leven. We hebben altijd meer gezocht naar de mogelijkheden, dan ons bij voorbaat te laten weerhouden door onmogelijkheden. Ons motto ‘alles kan totdat het tegendeel bewezen is’, leverde ons bewondering maar ook kritiek op.

Lees verder (pdf).

 

Delen