Medische veteranen

Op zaterdag 29 juni viert Nederland de negende editie van de Nederlandse Veteranendag. Voor het eerst lopen er dit jaar 22 medische veteranen mee in het defilé. Het gaat om mannen en vrouwen die in Nederland als chirurg of anesthesist in een ziekenhuis werken en gemiddeld één keer per twee jaar voor Defensie uitgezonden worden naar een conflictgebied.

 

De medische veteranen hebben ervaringen opgedaan in ziekenhuizen in Afghanistan, Irak en Bosnië. Een van deze veteranen is anesthesiemedewerker Ben (52) uit Jelsum. In totaal is hij acht keer op missie geweest. Ben behandelde patiënten in Bosnië, Afghanistan, Irak en Somalië.

Het programma van Veteranendag bestaat uit een ceremonie in de Ridderzaal, een medaille-uitreiking op het Binnenhof, het nationaal defilé en feestelijkheden op het Malieveld. De dag start om 9.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Voor meer informatie over verhalen van veteranen, Veteranendag en de overige activiteiten: www.veteranendag.nl. Facebook: @Veteranendag. Twitter: @NLVeteranendag

Delen