Mijn auto – Alfa Spider

Iedere zomer laat Bernadette Pieters-van de Graaf (62, diëtist) de haren heerlijk wapperen wanneer ze, samen met dochter Claire, in haar Alfa Spider uit 1992 koers zet richting Zuid-Europa.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Bart van Overbeeke

 

“In een week of twee rijden we dan algauw zo’n vijfduizend kilometer”, vertelt Bernadette, en voegt eraan toe dat ze dit jaar Sardinië, Corsica en de Côte d’Azur op hun programma hebben staan.

Toeren in een mooie klassieker door Europa: tot een jaar of tien geleden deed de diëtist dat altijd samen met haar man, die een groot autoliefhebber was. Bernadette vertelt dat hij vlak voor zijn overlijden in april 2008 nog voor haar deze Alfa kocht. En herinnert zich een vakantie kort daarvoor, toen ze in hun Ford Mustang achter een open Alfa Spider reden met daarin twee vrouwen, een oudere en een jongere. “Prachtig vond mijn man dat, een moeder en een dochter die samen aan het toeren waren.”

De kinderen mogen ’m niet lenen voor een vakantie. Want hij is van mij!

Inmiddels heeft Bernadette er met Claire al zo’n veertigduizend zonnige kilometers op zitten. Buiten de zomerweken om staat de Spider op stal. En hoewel zowel haar dochter als haar twee zoons de passie voor auto’s van hun ouders hebben geërfd, is Bernadette – als het om haar Alfa gaat – best streng. “De kinderen mogen ’m gerust een keer mee om een vriendinnetje op te halen, maar ze mogen ’m niet lenen voor een vakantie. Want hij is van mij!”

Delen