Mijn Auto – Aston Martin

Zeg ‘Aston Martin’ en de ogen van longarts Ron van der Kamp (57) beginnen te glimmen. De kiem van zijn liefde voor het iconische merk – zo onlosmakelijk verbonden met geheim agent 007 – wordt gelegd in de speelgoedwinkel van familie. Daar mag de kleine Ron naar hartenlust spelen met een miniatuur-DB5. “Het was de echte James Bond-versie, mét schietstoel.”

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Herbert Wiggerman

Op zijn 18e koopt de jonge petrol head een Hyundai Pony. In de jaren die volgen, zet hij steeds ambitieuzere stappen op het autopad; stappen die leiden tot een weerzien met jeugdliefde Aston Martin als hij een V8 Vantage op de kop tikt. Wanneer de longarts deze in 2013 voor een beurt naar de garage brengt, spot hij daar een andere beauty uit de AM-stal: een DBS coupé manual uit 2008, bekend van Casino Royal en Quantum of Solace. “Men vertelde dat hij van Bram Moszkowicz was geweest.” Lang hoeft Van der Kamp er niet over na te denken; de DBS wordt de zijne. 

‘De kiem van de liefde wordt gelegd in de speelgoedwinkel’

De Aston Martin-fabriek heeft hij vanzelfsprekend al eens bezocht. “Men heeft nog voor me gekeken of de monteur wiens naam op het V12-motorblok stond, aanwezig was. Helaas was hij er uitgerekend nét die dag niet.” 

Heel wat mijlen heeft hij al met zijn DBS afgelegd in het Verenigd Koninkrijk, het ultieme biotoop voor zijn Britse raspaard. Eén route prijkt nog hoog op zijn verlanglijst: “De weg die James Bond met zijn DB5 rijdt in Skyfall.”

Delen