Mijn auto – BMW Z3

De Bayerische Motoren Werke kunnen in hun nopjes zijn met tandartsen Lawrence Dom (29) en Amanda Scholtes (28). Vooral Lawrence heeft al lang een crush op BMW, sinds hij als jongetje zijn grote held James Bond in een Z3 zag in de film GoldenEye.

In 2013 komt zijn als-ik-later-groot-ben-wil-ik-ook-zo’n-auto-droom uit wanneer hij een 3.2 liter Z3 M op de kopt tikt. “Ik had daarvoor al twee Z3’tjes gehad, maar dit is echt de heilige graal van de serie.”

Omdat de zwarte roadster het grootste deel van het jaar in de garage onder een doek verscholen gaat (“af en toe ga ik er met een kopje thee naast zitten en de wielen poetsen”) en je als autoliefhebber toch wát moet, staan er daarnaast een stationwagen (“een oudje hoor, voor boodschappen en zo”) en een cabrio 325 (“die is van Amanda”) voor de deur van het paar.

‘Qua beleving toch nét iets intensiever dan een PlayStation’

En niet te vergeten een 325i raceauto, want voor de ultieme ontspanning zoekt Lawrenceaf en toe een circuit op. “Dat is qua beleving toch nét iets intensiever dan een PlayStation.” Alleen in zijn dagelijkse woon-werk-kilometers is er geen rol weggelegd voor het Duitse merk. “Ik houd weliswaar ontzettend van auto’s, maar we moeten natuurlijk ook een beetje aan het milieu denken, dus voor niet al te grote afstanden pak ik toch het liefst mijn fiets!”

Delen