Mijn auto – Carver

Pendelen tussen het Franciscus (locatie Gasthuis) en het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, kan een tijdrovende aangelegenheid zijn, weet uroloog John Rietbergen (56), werkzaam in beide. “Met de auto sta je vaak in de file en met de fiets is het nét te ver.”

Tekst: Monique Bowman Beeld: De Beeldredaktie/Jiri Büller

Sinds een half jaar verplaatst hij zich in een bijzonder voertuig dat dé oplossing bleek voor zijn vervoersdilemma: een Carver. De overdekte, volledig elektrische driewieler brengt de uroloog niet alleen comfortabel, droog en uitstootvrij over, de tweepersoons ‘kantelbrommer’– maximaal 45 km/u – zorgt ook voor een grote glimlach op het gezicht van zijn berijder. “Ik heb altijd motor gereden, en dit is minstens zo leuk omdat je als het ware zweeft door de bochten. Het voelt af en toe net als een circusattractie.”

Voordeel van de driewieler is dat deze gewoon thuis aan de stekker kan; in pakweg vijf uur is hij volledig opgeladen voor het luttele bedrag van één euro. “En het snoer zit keurig weggewerkt, net als in een stofzuiger. Over het ontwerp is echt goed nagedacht.” Dankzij een flinke actieradius (‘zo’n 80 km’) gebruikt de uroloog zijn Carver ook weleens voor plezierritjes. “Mijn vrouw vindt hem ook leuk, dus die gaat geregeld gezellig mee.” Aan belangstelling onderweg ontbreekt het nooit. “Er gaan vaak duimen omhoog. En als ik ‘m ergens neerzet, word ik vaak enthousiast aangesproken.”

Delen