Mijn auto – Chevrolet Nova

Eigenlijk bezit ok-assistent en ambulancechauffeur Michel van Parera (51) niet één, maar dríe American beauty’s.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Herbert Wiggerman

De USA-liefhebber (“ik ben eigenlijk in het verkeerde land geboren”) wilde daarom voor deze rubriek bij voorkeur poseren met én zijn motor – een Harley-Davidson Dyna Super Glide – én zijn twee auto’s: een Chevrolet K1500 pick-up truck en een 1971 Chevrolet Nova.

Qua logistiek bleek dat helaas nogal ingewikkeld. Gelukkig is de hemelsblauwe klassieker die nu als enige op de foto staat, ook Van Parera’s oogappel. De allesbehalve een dertien-in-een-dozijn-auto (“op meetings van Amerikaanse klassiekers kom ik zelden andere Nova’s tegen”) dankt hij aan zijn garage in Nijkerk, die de nog vrijwel in originele staat verkerende Chevrolet importeerde uit de VS.

‘Ideaal om lekker relaxed mee te cruisen op de rechterbaan’

“Het mooie is dat mijn Nova eigenlijk nog in de inrijfase verkeert. Want hij heeft nog geen 30 duizend mijl gereden en altijd binnen gestaan, onder een dekje zelfs. Hij werd alleen op zondag gebruikt voor een ritje naar de kerk.”

Zelf is Van Parera vanzelfsprekend óók zuinig op zijn lieveling, die hij alleen op mooie dagen op het Hollandse asfalt uitlaat. “Ja, en dat gaat heel beschaafd hoor, het is niet zo’n opzichtig, typisch Amerikaans lawaaiig slagschip. Net als de pick-up truck is de Nova een echte ‘geen haast-auto’. Ideaal om lekker relaxed mee te cruisen op de rechterbaan.”

Delen