Mijn auto – Citroën C5 tourer

De állereerste Citroën waar hij in zat, herinnert neuroloog Jean-Michel Krul (63) zich als de dag van gisteren. 

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Sander Koning

 

“Als jongetje mocht ik geregeld mee visite rijden in de DS van mijn vader, die huisarts was in het Westland. De prachtige bekleding, het karakteristieke sissende geluid dat je hoorde bij het uitstappen, het langzaam omhoogkomen van de carrosserie na het starten: het maakte allemaal diepe indruk op me. Helemaal toen ik onze DS vergeleek met de Opel Rekord van de vader van een vriendje.”

‘Citroën staat voor een nét-iets-anders-dan-anders-gevoel’

Zijn liefde voor het merk (“het is meer dan alleen het comfort, Citroën staat ook voor een nét-iets-anders-dan-anders-gevoel”) is sinds die tijd diepgeworteld. Na een CX volgden er – onder meer – een Visa, BX en een Xantia. Momenteel rijdt de neuroloog alweer zijn vijftiende Citroën, een C5 Tourer. “Het is mijn vijfde C5 en een uniek exemplaar, want dit is het laatste model dat nog is voorzien van de beroemde hydropneumatische vering.” En ja, natuurlijk is hij lid van de DS-club, hoewel hij zelf geen ‘Snoek’ in de garage heeft staan. “Want helaas ontbreekt het me aan tijd om aan een klassieker te sleutelen.”

Ook tijdens vakanties rijdt – of misschien beter gezegd: ‘glijdt’ – Jean-Michel Krul bij voorkeur in een (huur)Citroën over het asfalt. “Als het even kan tenminste, want van andere automerken krijg ik altijd pijn in mijn rug.”

 

 

Delen