Mijn auto – Dodge Challenger

Tijdens een gezinsvakantie in de Verenigde Staten in 2015 valt het oog van plastisch chirurg Frederik van Oosterom (53) op een Dodge Challenger. “Ik vond het zó’n mooie auto.” 

Tekst: Monique Bowman  Beeld: De Beeldredaktie/Marco Okhuizen

Wanneer hij er, terug in Nederland, op internet naar op zoek gaat, stuit hij al googelend op een knap exemplaar uit 2008. De occasion staat uitgerekend bij een dealer in Alkmaar, de stad waar de medisch specialist vanuit zijn woonplaats Abcoude dagelijks naartoe rijdt voor zijn werk in het ziekenhuis aldaar.

Hoewel Van Oosterom de Dodge Challenger 3,5 V6 inmiddels al weer zeven jaar de zijne mag noemen, is de liefde nog immer springlevend en van gewenning allerminst sprake. Het typisch Amerikaanse veercomfort, het muisstille interieur, de fraaie belijning: iedere rit over de A9 is Puur Genieten en welkome quality time voorafgaand aan en na afloop van een werkdag.

‘Ik word nog weleens uitgedaagd voor een race. Die mensen moet ik helaas altijd teleurstellen’

Het misschien wat ‘brute uiterlijk’ van de Dodge is bedrog, aldus de plastisch chirurg. Zijn Amerikaan is weliswaar een moderne muscle car, maar dit is niet de snelste versie; eerder een gevalletje ‘schaap-in-wolfskleren’. “Ik krijg geregeld opgestoken duimen van medeweggebruikers en word ook weleens uitgedaagd voor een race. Die mensen moet ik helaas altijd teleurstellen.”

Delen