Mijn auto – Fiat 500e

Zoefde deze 100 procent elektrische Fiat 500 een paar jaar terug nog over de highways van Californië, dankzij twee ondernemers uit Kortenhoef – die de hier niet verkrijgbare milieuvriendelijke autootjes vanuit The Golden State naar Nederland importeren – glijdt dit zilveren, zeldzame exemplaar sinds mei 2018 geruisloos over het asfalt van de provincie Utrecht. 

Apotheker Guy Franssen (57), noemt zijn Amerikaanse aanwinst ‘een fantastisch autootje’ voor korte ritjes en het (laten) bezorgen van medicijnen. “Gezien het doel, zocht ik een relatief goedkoop, gebruikt autootje.” Vooral van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is hij gecharmeerd. “Deze Fiat beschikt over alle denkbare luxe extra’s, zoals leren bekleding.”

Niet alleen Guy (“ik noem mezelf vaak een ‘zonnepanelenfreak’, ik word helemaal blij van energie besparen”) is dik tevreden met de Fiat. Ook hond Vinni is  gehecht aan het autootje met z’n oranje striping en vindt hem moeiteloos terug na een wandeling in het bos. Zelfs als de parkeerplaats helemaal vol staat. “En in de Fiat kan hij achter me zitten met zijn snuit op mijn schouder. Heel knus dus!”

Delen