Mijn Auto – Ford CVPI

Kon de Ford Crown Victoria van kno-arts Raymond Bonnet (40) maar práten. Zijn Police Interceptor type P71 (4.6 liter V8, 250 pk, 2064 kg, topsnelheid 225 km/u) maakte namelijk jarenlang deel uit van het wagenpark van het West Palm Beach Police Department.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Jiri Buller

 

De kno-arts weet wel bijna zeker dat de 5,4 meter lange Ford een ruig leven achter de rug heeft, want in de originele onderhoudsrapporten las hij dat zowel de voorbumper als de versnellingsbak al een keer zijn vervangen. “Dit type auto is gemáákt om af te raggen, dus ik maak daaruit op dat hij aardig wat actie heeft gezien. En toen ik de bekleding van de achterbank loshaalde, vond ik kaartjes van parole officers, gewichtjes van drugsweegschaaltjes en een ongebruikt hagelpatroon. Die laatste heb ik maar ingeleverd bij de politie.”

Niet alleen Sinterklaas heeft inmiddels het genot geproefd van een ritje in Bonnets politieauto; ook André Hazes junior zat onlangs bij hem op de achterbank voor z’n nieuwste videoclip.

Maar hoe leuk Raymond Bonnet dit soort ritjes ook vindt, het meeste plezier beleeft hij – zelf vader – aan de goede doelen voor zieke kinderen waarvoor hij zijn politieauto voorál heeft aangeschaft. “Dan sta ik op zo’n dag tussen de mooiste Ferrari’s en de Porsches, maar kinderen komen vaak toch als eerste op deze auto af.”

 

Ook in West Palm Beach zelf hebben ze inmiddels ontdekt dat er een politiewagen uit hun stad in Nederland rondrijdt. Een foto op facebook van een lokale politiewagen in de sneeuw wekte de nieuwsgierigheid van het tv-station NBC, dat er begin maart een reportage aan wijdde.

De tv-reportage kun u hier terugzien.

Meer lezen? amerikaansepolitieauto.nl

 

Delen