Mijn auto – Ford F150

Hoe dit bakbeest voor het huis van orthodontist Johan Boersma (48) is beland, is nogal een verhaal.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Ruud Ploeg

De kortste versie: na een ‘rondje’ Oost-Canada afgelopen november met een aantal vrienden (“je kunt zoiets in een Hyundaitje doen, of in een Échte Auto”) valt het besluit om ook het thuisfront de geneugten van een Ford F 150 te laten proeven. En zo geschiedt. “We dachten, we verpatsen ‘m dan later in Nederland wel weer aan een liefhebber.”

Officieel staat de Ford nu te koop, maar na een uiterst comfortabele rit naar de wintersport, met drie pubers die voor de verandering nu met gestrekte benen achterin konden zitten en een kofferbak die zelfs met wintersportbagage nog verre van vol was, bekent Johan Boersma dat hij de vierwiel aangedreven krachtpatser met zijn 5.0 liter V8 diep in zijn hart eigenlijk niet kwijt wil. “Want je voelt je hierin echt de Koning van de Weg. Het is eigenlijk een vrachtwagen die héél hard kan.” Naast zeeën aan ruimte biedt de robuuste F150 alle denkbare luxe die rijden tot een genot maakt, zoals een verwarmd stuur en massagestoelen. 

Niet alleen vader en kinderen, ook echtgenote (en tandarts) Barbara is gecharmeerd van de Canadese pick-up. “Zodra ze even gas gaf en het geluid van de uitlaat hoorde, was ze meteen verkocht.” 

Delen