Mijn auto – Golf 4 cabrio

Hij heeft liever een mooi oud barrel dan een nieuwe grijze muis. “En ik hou wel van een beetje sleutelen, dus van bijvoorbeeld een krakend stuur schrik ik niet zo snel”, aldus Maurits van der Heide (28, aios KNO).

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Phil Nijhuis

Na een rode Renault Scenic (“voor een roadtrip samen met een stel vrienden gekocht bij een shady dealer, eigenlijk een bejaardenauto, maar ja, hij had een lekker grote achterbak”) en een smaragdgroene Peugeot 306 cc (“die heb ik in tiptop conditie teruggebracht en daardoor met winst kunnen verkopen”), is de specialist in spe sinds mei 2020 de trotse eigenaar van een VW Golf 4 cabrio. Enig minpuntje bij aankoop: het saaie zwarte, beetje plastic-aandoende dak. Maar dankzij een dikke verjaardagsenvelop van gulle maten heeft hij dat inmiddels vervangen door een nieuw, blauwgekleurd dak. 

Uitgesleuteld is de aios nog niet. Behalve de Golf bezit hij nog een Fiat Ducato 280. “Toen ik daarmee afgelopen herfst uit Zweden terugreed, is onderweg het dakraam ervanaf gevlogen, dat moet ik nog repareren.”

Uitgedroomd is hij evenmin. Een Saab 9.3 cabrio of een Volvo C70 cabrio staan hierna op zijn wenslijst. En als hij nou écht groot droomt? “Dan ga ik voor een Maserati Quattroporte.”

Delen