Mijn auto – Jaguar S-Type

Sinds een paar jaar is radioloog Pieter Ott (50) in het bezit van een Jaguar S-Type, na eerder achtereenvolgens VW Polo, Kia Rio, Volvo V70 en Chrysler Grand Voyager te hebben gereden. “Die laatste was ideaal voor autovakanties naar Spanje met onze vier kinderen. Maar toen de airco het begaf, moest-‘ie de deur uit.”

Tekst: Monique Bowman Beeld: De Beeldredaktie/Reyer Boxem

Gelukkig kent elk nadeel meestal wel een voordeel: de defecte airco is aanleiding voor Ott op zoek te gaan naar een Jaguar. Via Autotrack vindt hij zijn droomauto – een S-Type uit 2004, in uitstekende staat – bij een dealer in Brabant.

Hoewel bij een rit vanaf luchthaven Eindhoven blijkt dat ook een Jaguar met een beetje passen en meten ruimte biedt aan vier kinderen, een echtgenote, hond plus de nodige tassen, fungeert de S-Type in de praktijk vooral als Otts auto. “Voor gezinsritten met de honden pakken we meestal de V70 van mijn vrouw.”

‘Heel wat mooier dan de huidige eenheidsworst’

Van gewenning is na de nodige kilometers in de Jag geen sprake; de Groningse radioloog is nog altijd lyrisch over de luxe (‘zijn tijd ver vooruit’), het uiterlijk (‘heel wat mooier dan de huidige eenheidsworst’) en het rijvermogen (‘zo’n enorme V6 is echt een genot’).

Tot verdriet van zoonlief, pas in het bezit van zijn rijbewijs, waakt pa als een havik over de S-Type. Helaas, lacht Ott. “Voorlopig moet hij het met zijn dispuut doen met de V70.”

Delen