Mijn auto- Land Rover Defender

“Een fantastische beleving”, noemt hoofd-halsoncoloog Willem Weijs (41) zijn Land Rover. Hij kocht de Defender 130 Td5 HCPU uit 2005 twee jaar geleden via een particulier op Marktplaats. De auto had toen bijna 300.000 kilometer op de teller.

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: De Beeldredaktie/Marcel Krijgsman

 

“Leuk dat zo’n auto bij veel mensen positieve reacties oproept. Zo stond er in de Pyreneeën een keer een groep zwaar in het leer gestoken motorrijders, allemaal met de duim omhoog toen ik langsreed. En op de snelweg in Duitsland nam een dame in een open Ferrari even gas terug en gaf een dikke duim.”

Tot nu toe gebruikte Weijs zijn Land Rover vooral voor woon-werkverkeer, vakanties en om zijn zoons naar sport te brengen. Maar nu wacht de stoere bolide een passender uitdaging: “Met mijn Vlaamse collega Jo Adriaens vertrek ik 5 januari naar de Noordkaap. We rijden de ScanCoveryTrial, een autotocht van 7000 kilometer. Hoewel het niet de opzet is, rijden bijna alle deelnemers voor zelfgekozen goede doelen. Mijn collega en ik betalen de kosten van de tocht zelf, maar we werven daarnaast sponsorgelden voor meer onderzoek op het gebied van hoofd-halsoncologie.

‘Leuk dat zo’n auto bij veel mensen positieve reacties oproept’

Er zijn al voorzorgsmaatregelen getroffen voor de barre tocht. “Onze Land Rover heeft inmiddels voorruit-, spiegel- en stoelverwarming, én extra sterke verlichting. Want in januari zijn de dagen in het hoge noorden koud en kort.” actie.radboudoncologiefonds.nl

 

Delen