Mijn auto – Lexus IS200

Huisarts-in-opleiding Wieke Holtkamp (34) is als meisje al onder de indruk van auto’s van het merk Lexus. Het ontlokt haar vader de reactie dat ze in dat geval vooral een rijke man moet trouwen. ‘Nee pa, ik koop ’m later zélf’, is de tegenwerping van dochterlief.

Tekst: Monique Bowman  Beeld: De Beeldredaktie/Erik Karst

 

In november 2017 ontdekt Wieke tot haar grote vreugde dat ze niet in het geld hoeft te zwemmen om zich een occasion van het Japanse luxemerk te kunnen veroorloven. Na een proefrit valt de huisarts-in-spe als een blok voor een Lexus IS200 uit 2000 die ze heeft gespot bij een garage in Friesland. “Dat hij al zo oud is, zou je absoluut niet zeggen. En 240.000 op de klok is niks voor deze auto.”

24.000 op de klok is niks voor deze auto

Nog steeds wordt Wieke ‘helemaal blij’ wanneer ze achter het stuur van haar compacte sportsedan kruipt. En sportief is-ie. Ze vertelt dat ze een keer op een stil stuk Autobahn in de Duitse Eifel heeft uitgeprobeerd hóe hard haar IS 200 (2.0 l, 6 cilinders, 155 pk, achterwielaandrijving) eigenlijk kan. “Ik heb toen 215 kilometer per uur gehaald. Met trillende handjes, dat wel, en harder durfde ik niet.” Om er aan toe te voegen dat ze eigenlijk niet echt vóelde dat ze zo hard ging. “Want deze auto stuurt echt súper strak.”

Delen