Mijn auto – Maserati GranTurismo S

Als kind was radioloog Alexander van Gorp (34) al een fervent autootjes-verzamelaar. Vandaag de dag doen ze zijn hart nog steeds sneller kloppen, zij het dat hij zich nu omringt met wat grotere exemplaren.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Vincent van den Hoogen

Zijn meest recente aanwinst: een Maserati GranTurismo S uit 2010. Verder bezit de radioloog nog een BMW 3 Serie voor woon-werkverkeer, een Porsche 911 4S cabrio uit 2004 (“gekocht van de huisarts bij wie ik coschappen liep”), plus een BMW Z3 coupé uit 1999. “Die heb ik overgenomen van mijn broer. Je bent autogek of je bent het niet!”

‘Het geluid van die V8 is echt het allermooiste dat er is’ 

Voor de GranTurismo S belandde de Brabander bij een verkoper in Noord-Holland. “De spoeling van dit type occasions is sowieso al dun en ik had ook nog eens heel specifieke wensen, namelijk een zwarte met een zwart interieur.” Dat hij al een keer terug naar de garage moest in verband met een waarschuwingslampje, daar kan Van Gorp niet echt mee zitten. “De Maserati is misschien niet zo betrouwbaar als de Porsche, maar dit merk en het design staan voor passie en emotie. Het is bijna kunst.” En zoals sommigen bij de klanken van Mozart kippenvel krijgen, wordt Van Gorp lyrisch als hij zijn Maseratimotor hoort. “Het geluid van die V8 is echt het allermooiste dat er is.” 

Delen