Mijn auto – Mazda MX-5

Wanneer ze tijdens haar zoektocht naar een betaalbare Mazda MX-5 bij De Cabriohoeve in Gasselte binnenstapt, valt oogarts/anios bedrijfsgeneeskunde Nicolle Asselbergs-Brüll (50) al snel als een blok voor een zwart exemplaar uit 2004.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Sander Koning

 

“Het voelde echt alsof ik in een snoepwinkel was beland. Maar alle auto’s die er stonden, vielen in het niet bij dit glanzende oude baasje met zijn prachtige houten stuur.”

Nu, bijna drie jaar later, zijn Nicolles warme gevoelens voor Jack, zoals ze haar MX-5 liefdevol heeft gedoopt (het is namelijk een echte ‘hij’), alleen maar gegroeid. En ze is niet de enige die verknocht is aan het pittige Mazdaatje. “Mijn man had vroeger niks met cabrio’s, nu wil hij niet anders.”

‘Mijn man had vroeger niks met Cabrio’s, nu wil hij niet anders’

Ook zoon- en dochterlief vinden het geen straf om naast hun moeder de wind door de haren te laten wapperen. Moeder zelf bekent dat ze haar sportwagentje in een tunneltje vaak wat extra gas geeft; een guilty pleasure
om te genieten van het geluid dat dan uit de dubbele uitlaat knettert. “Schitterend, dan klinkt-ie net als een motor!” Maar de állergrootste fan van Jack is misschien wel de kleine viervoeter van het gezin. “Onze hond Kasper is altijd zichtbaar in zijn hum wanneer hij mee mag in de MX-5. Hij weet niet hoe snel hij erin moet springen!”

Delen