Mijn auto – Mercedes 300 CE

Voor Els Vogelpoel (42) geen ander merk dan Mercedes. “Ik houd van grote auto’s, en oude Mercedessen zijn echt mijn guilty pleasure”, bekent de cosmetisch arts die sinds drie jaar een grijze 300 CE uit 1992 rijdt.

Tekst: Monique Bowman I Beeld: De Beeldredaktie/Diederik van der Laan

Het is Els’ derde Mercedes, na een A-klasse uit de eerste generatie (“die was vooral praktisch”) en een E300 4matic. Wanneer die laatste in 2015 kapot gaat, krijgt ze van Cor de Jong van de Mercedes-Klassieker Service uit Bergambacht te horen dat de reparatie van een 4matic-systeem flink in de papieren loopt. Op zijn suggestie de E300 te komen inruilen, reageert Els eerst afwijzend. Maar eenmaal in Bergambacht valt ze meteen voor de grijze 300 CE. Hoewel de proefrit niet bepaald vlekkeloos verloopt (“ik was onderweg even uitgestapt waarna de accu uitviel, ze hebben me toen uit de polder moeten plukken”) is het wat Els betreft een match made in heaven.

Met veel toewijding zorgt de cosmetisch arts ervoor dat haar Mercedes in nieuwstaat blijft, wat nog geen sinecure is omdat ze hem dagelijks vlak bij zee moet parkeren. “Maar hij heeft nog nergens roest dankzij een Dinitrolbehandeling, een tip van Cor.” Haar auto uitlenen? Geen haar op Els’ hoofd die daaraan denkt. “Mijn broertje heeft ooit mijn A-klasse total loss gereden. Sindsdien laat ik nóóit meer iemand in mijn auto rijden!”

Delen