Mijn auto – Mini Countryman

Als je geregeld in je woonplaats Groningen in de auto springt om ‘even’ naar Zeeland of Texel te rijden om daar te gaan mountainbiken, zeilen, wakeboarden, kitesurfen of skydiven, dan is een robuust exemplaar met flink wat bagageruimte én een trekhaak voor een fietsendrager geen overbodige luxe.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Kees van de Veen

 

Toen het Sanne Vink (35, GZ-psycholoog in opleiding tot arts) steeds meer moeite kostte om al haar sportattributen in haar knalrode Fiatje 500 te proppen, verruilde ze deze voor een wat forsere Mini Countryman. “Wéér een knalrode ja, want ik heb wel wat met die kleur en ik ben niet bang om op te vallen.”

‘Ik ben niet bang om op te vallen’

Ooit hoopt de sportieve Groningse nog eens een Dodge Ram te bezitten. “Dat is helemáál een lekker grote auto. Die ook nog eens een fantástisch geluid maakt.” Ook een oude Audi TT en een ‘Jeepachtige’ auto prijken op haar wensenlijstje. Maar voorlopig scheurt Sanne (“ik trek jou er wel even uit, denk ik vaak bij het stoplicht’) het hele land door met haar Mini. Waar ze zo zuinig op is dat ze hem maandelijks professioneel laat schoonmaken door een bedrijf. Dit tot verdriet van vriendinnen die op vakanties met haar meerijden. “Ze weten namelijk: bij mij in de auto mag niet worden gesnoept.”

Delen