Mijn auto- Mustang GT

In het dagelijks leven verplaatsen dierenarts Diana van der Star (38) en haar man Maarten van der Westen (37) zich in een Fiesta Active en een Focus. Voor speciale gelegenheden hebben ze een wat minder gangbaar model uit de Ford-stal in de garage staan: een Mustang GT uit 1998, in 2010 door het paar uit de VS geïmporteerd.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Guido Benschop

In 2012 fungeert de muscle car met zijn Magnaflow-uitlaat en 4,6 liter V8 motor als trouwauto voor het paar. Maar niet alleen die dag trekken ze met hun in bright atlantic blue (“de enige Mustang in Nederland in die kleur”) uitgevoerde krachtpatser veel bekijks. “Ook tijdens vakanties met de Mustang is er altijd wel iemand die een praatje begint.”

‘Er is altijd wel iemand die een praatje begint’

En net zoals Diana’s voorliefde voor Amerikaanse auto’s ongetwijfeld uit haar jeugd dateert (“mijn ouders reden een Pontiac”), zo krijgen ook dochtertjes Lisette (4) en Alicia (3 maanden) de passie voor Mustang met de paplepel ingegoten. Hoewel het nog wel een aantal jaren duurt voor de dametjes zelf achter het stuur het ‘pure rijgenot’ kunnen ervaren van de indrukwekkende Ford, genieten ze voorlopig met volle teugen achterin. “Mét gehoorbescherming hoor”, haast Diana zich te zeggen. “Lisette staat nu al te springen om een rondje mee te rijden. En roept dan vanaf de achterbank enthousiast ‘harder, harder’!”

 

Delen