Mijn auto – New Beetle

Wanneer haar vriend haar in 2008 op hun eerste date komt ophalen in een knalrode Beetle, is geneeskundestudent Martine Gerritsen op slag verliefd. “Niet alleen op hem ja, maar ook op zijn auto”, lacht de inmiddels 31-jarige waarnemend huisarts. 

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Marco Vellinga

 

Sinds kort kan Martine de stoere kever met zijn 18-inch lichtmetalen velgen met sportbanden de hare noemen, omdat vriendlief zich tegenwoordig in een leaseauto verplaatst. Ondanks het bouwjaar (2000) en 4,5 ton op de klok scheurt de New (Beetle (1.9 TDI) nog steeds met jeugdig elan over het wegdek. “Hij kleeft als een Ferrari in de bochten”, meldt de trotse eigenaresse. Ze vertelt dat ze ook geregeld op haar motor stapt: een Honda CB 750. “Maar niet naar mijn werk, want dat is zo’n gedoe met een motorpak en een dokterstas.”

‘Hij kleeft als een Ferrari in de bochten’

Hoewel Martine helemaal happy is met auto en motor, weet ze wel een paar wensen te bedenken mócht ze ooit een fortuin winnen. “Voor mijn vriend zou ik een Harley Davidson Softail Slim kopen en een Russische Minsk om samen aan te klussen.” En als er nog wat overblijft, zegt ze geen nee tegen een Kawasaki W800 AEFA SE.” Nu ze tóch aan het dromen is: “Het lijkt me wel wat om in een land waar je een 4WD nodig hebt, visites te rijden in zo’n retro pickup.” En de Beetle dan? “Die houd ik dan als boodschappenauto. En misschien wordt hij ooit nog veel waard nu Volkswagen gaat stoppen met de kever.”

Mijn auto New Beetle Martine Gerritsen

Delen