Mijn Auto – Nissan Figaro

Chapeau voor lezers die meteen zien wat voor een auto dit is. Eigenaar, neuroloog/intensivist Janneke Horn (51), wordt namelijk geregeld aangesproken met de vraag waar ze in rijdt. 

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Diederik van der Laan

Dat maar weinigen de Nissan Figaro kennen, is niet zo verwonderlijk. Het innemende autootje werd begin jaren negentig in beperkte oplage door Nissan geproduceerd, na een succesvolle introductie op de Tokyo Motor Show als ‘back to the future’-conceptcar. “Ik wilde eigenlijk een échte oldtimer, maar bij het thuisfront kreeg ik die er niet door, uit angst voor het vele sleutelen.”

‘Het is echt mijn blij-gevoel-autootje’

De Figaro is het perfecte compromis gebleken, aldus Horn, want onder het retrojasje bevinden zich moderne technieken zoals stuur- en rembekrachtiging. Hoewel de neuroloog er, als het even kan, met mooi weer (“het is een cabrio, dat dakje kan eraf”) mee naar het werk rijdt, maakt ze toch vooral toerritjes met de Figaro. “Het is een piepklein, licht autootje, je voelt je hierin op de snelweg best wel kwetsbaar.”

Hoewel ze boven de vijf graden eigenlijk al open kan rijden, gaat het cabriootje vanaf eind oktober naar binnen. Maar, bekent Horn: “Op een mooie winterse dag gaat het kriebelen. Dan wil ik mijn Figaro zó uit de winterstalling halen. Ik kijk nu alweer uit naar het voorjaar, want het is echt mijn blij-gevoel-autootje.”

Delen