Mijn Auto – Toyota Landcruiser

Arjan van den Akker (32, huisarts i.o.) en Marijn Radersma (32, mdl-arts i.o.) hebben het ene reisavontuur nog niet achter de rug, of ze dromen alweer voorzichtig over een volgend.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: marcelbakker.com

 

Niet zo verwonderlijk, want het koppel is sinds 2011 in het bezit van een Toyota Landcruiser uit 1994, de ultieme terreinwagen die zelfs door het roemruchte trio van het Britse tv-programma Top Gear niet kapot te krijgen was. Arjan en Marijn zijn de derde eigenaars van de oorspronkelijk uit Duitsland geïmporteerde krachtpatser (“We hebben ’m The Beast gedoopt”), die ze kochten in een in Landcruisers gespecialiseerde garage. Na een negen maanden durende reis dwars door Afrika – plus nog diverse trips over ongebaande paden in onder meer Noorwegen en Marokko – prijkt er inmiddels ruim 540.000 km op de teller.

Omdat Amsterdam wel erg ver afstaat van de favoriete biotoop van een Landcruiser, staat hun reisgezel tussen de expedities door in een stalling. Maar op 18 maart mag hij daar éven voor een dagje uit, verklapt Marijn. “Die dag gaan we namelijk trouwen, ín onze Toyota.”

011767-01

Delen