Mijn auto – Volkswagen T2

Wie wordt er nou níet vrolijk bij de aanblik van een Volkswagen T2? Ook Carin Kuipers-van Riet (40, supervisor coach/huisarts) valt in 2015 meteen voor de charmes van het iconische VW-busje wanneer ze op zoek gaat naar een geschikt voertuig voor haar kersverse coachingspraktijk.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/ Marcel Krijgsman

 

“Ik bied onder meer picknickcoaching in de vrije natuur voor zorgprofessionals, en dit is natuurlijk het ultieme busje voor zo’n activiteit, het stáát voor vrijheid.”

Hoewel Carins mosgroene exemplaar een en al nostalgie ademt, is hij nog geen tien jaar oud. “Deze is in 2009 in Brazilië van de band gerold, ik heb hem gekocht van een stel dat hem, zo bleek later, vooral aan artsen had verhuurd als vakantiecamper.”

‘Dit busje stáát voor vrijheid’

Samen met haar man Lesley Kuipers (47, klinisch geriater) en hun kinderen Diede, Roek en Elvi heeft Carin zelf inmiddels ook ervaren hoe bijzonder een vakantie met een T2 is. “We hebben ermee gekampeerd aan het strand van Kijkduin. Dankzij het opklapdak konden we er met z’n vijven in slapen, dat was ontzettend leuk.” Dat de T2 op kinderen een bijzondere aantrekkingskracht heeft, is haar niet ontgaan. “Maar ook volwassenen willen ’m altijd even van dichtbij bekijken. Met dit busje ben je nooit alleen, je hebt altijd aanspraak.” fluitekruid.nl.

Delen