Mijn auto – Volvo 850

Als ze het raampje van haar vijfentwintig jaar oude Volvo 850 2.5 uit 1993 opent (“nee hoor, dat hoeft niet met een slinger, dat gaat gelukkig automatisch”), kan huisarts Antje Hofman-Boersma (30) genieten van het karakteristieke geluid van de 5-cilindermotor waaraan de 850 zijn bijnaam ‘De Roffel’ dankt.

Bijna 230.000 kilometers staan er op de klok van de robuuste jonge klassieker die ze vorig jaar van een particulier kocht. “Maar ruim twee ton is echt niet  veel voor dit type hoor.”

Werken op het Friese platteland vindt de jonge huisarts al een feestje, en visiterijden langs de glooiende landerijen, bossen en meren beschouwt ze – dankzij haar ‘heel mooi rijdende’ robuuste en sportieve Zweed – als een extra kers op de taart.

‘Ruim twee ton is echt niet  veel voor dit type hoor’

Hoewel er in huize Boersma ook een veel jongere Volvo voor de deur staat, vertelt Antje een voorliefde te hebben voor wat oudere auto’s in het algemeen en de 850 in het bijzonder. “Ik vind de V50 en V70 óók mooi. Maar de stoere uitstraling van deze sedan, de geur van de bekleding, dat beetje nostalgische karakter, dat geeft hem echt iets extra’s.”

Delen