Mijn auto – Volvo ambulance

Dat internist ouderengeneeskunde Rozemarijn van Bruchem (45) zich heeft ontfermd over deze enigszins ‘mishandelde’ Zweedse ambulance, dankt de oude Volvo 265 aan een toevallige ontmoeting, afgelopen zomer, tussen Van Bruchem en haar gezin met een landgenoot op een camping in Värmland.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Sander Koning

“Het bleek een Volvo-garagehouder uit Woudenberg te zijn.” Van het een komt al snel het ander wanneer ze hem vertellen dat ze hun vouwwagen ooit willen verruilen voor een kampeerauto. De garagist, tevens gespecialiseerd in het restaureren van Zwedens mobiele erfgoed, laat foto’s zien van een bijzondere vondst: een oude ziekenwagen die eind jaren tachtig dienst deed in Malmö en nog geen vijftigduizend kilometer op de klok heeft staan. The rest is history.

‘We noemen haar Frida’

En zo staat de voormalige ambulance (‘we noemen haar Frida’) nu, dankzij de familie Van Bruchem, aan de vooravond van een complete restauratie/metamorfose. “Want Frida verdient het om opgeknapt te worden!” 

Voor de operatie is een paar jaar uitgetrokken. “Ze krijgt onder meer een nieuwe Volvo 740-motor en weer de originele kleuren. Op het dak komen een zwaailicht én een zonnecollector, en binnenin onder meer een tweepersoonsbed en een derde passagiersstoel.” Vooral zoon nummer twee kijkt reikhalzend uit naar de dag dat Frida de garage kan verlaten. “Hij heeft haar nú al geclaimd voor een bezoek met vrienden aan de Grand Prix in Oostenrijk.”

Delen