Mijn auto – Volvo V60 plug-in Hybride

Baby erin, cabrio eruit. Het is een scenario dat menig stel vast bekend in de oren klinkt. Ook huisartsen Tjitte Verbeek (33) en Lianne Verbeek-van Buuren (35) besluiten in 2017 vanwege gezinsuitbreiding hun C70 de deur uit te doen. Wat wél blijft: hun voorkeur voor het merk uit Zweden.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Reyer Boxem

“Toen we klaar waren met onze studie, zeiden we tegen elkaar: nu moeten we voortaan natuurlijk altijd Volvo rijden. Twee staan er nu voor de deur, ja, we zijn een echt Volvo-stel!”

Terwijl de S40 vooral dient voor het woon-werkverkeer voor Tjitte, functioneert de plug-in hybride V60 als een soort praktijk-op-wielen voor Lianne. “Dat is een beetje uit nood geboren hoor, omdat in het Groningse stadsdeel Meerstad, waar ik zo’n 550 patiënten heb, voorlopig nog geen fysieke praktijk staat. Met een plug-in hybride patiënten thuis bezoeken, vind ik ook wel passen bij het duurzame karakter van deze nieuwe wijk.”

De V60 speelt – hoe kan het ook anders – de rol van doktersauto met verve. “Zijn elektrische actieradius is 50 kilometer, daar kan ik prima mee uit de voeten. En dankzij de grote bagageruimte passen al mijn spullen er makkelijk in. Zelfs mijn grote koelbox met medicatie.”

Delen